Op deze site leest u alles over dit boek en binnenkort te verschijnen nieuwe romans van Robert van de Rhee

Over de auteur

 

 

Robert van de Rhee wordt op 3 augustus 1949 geboren te Voorburg. Als snel verhuist hij naar Amstelveen waar hij verder opgroeit. Al op jonge leeftijd is hij actief in het Amsterdams Onroerend goed. Als criminelen zich met hun geld ook in deze markt gaan bewegen, stapt hij uit.

 

Via een headhunter wordt hij begin jaren 80 directeur van de zwaar verlieslatende verpakkingsdivisie van de Thyssen Bornemisza Group (TBG Europe), Tri-Wall Containers (Europe)B.V. De divisie draaide miljoenen verliezen en Robert weet de onderneming binnen drie jaar weer winstgevend te maken. Nadat TBG de divisie afstoot aan de Britse St Regis Group, is Robert’s taak daar volbracht. De Nederlandse Credietbank (NCB), destijds voor 50% eigendom van TBG Europe vraagt Robert een andere verliesgevende onderneming over te nemen, Espero Wanden BV in Waalwijk. In 1988 krijgt hij hiervoor van het Ministerie van Economische zaken de Export Award. Hij verkoopt de onderneming later aan een Britse investeringsgroep.

 

Begin 90 er jaren koopt Robert drie hotels. Het Plaza Zoetermeer (thans NH Hotellis) het Baron Hotel in Woerden (thans Best Western) en het Carlton Flower Hotel te Naaldwijk. Hij wil zijn belangen in deze industrie uitbreiden en komt tot een overeenkomst omtrent de overname van de luchtvaartmaatschappij Dutchbird. Na ondertekening van het contract trekken de verkopers zich ineens terug. Het is in deze periode dat Robert voor het eerst kennis maakt met door de politiek beïnvloedde rechtsspraak. Dat is overigens niet uitzonderlijk in de luchtvaartbranche. Daarnaast is het ook rond die tijd dat er via internet kwaad over hem wordt gesproken om de rechters te beïnvloeden. Deze periode heeft Robert geïnspireerd tot de later dit jaar te verschijnen Roman “The crash of HollandBird” die hij in gevangenschap onder het pseudoniem Don Brighton schreef.

 

Medio jaren 90 begint hij zich te richten op het toen nog redelijk onbekende Internet en bouwt een internetprovider, Capitol Online, die hij rond de eeuwwisseling aan KPN verkoopt voor een astronomisch bedrag. Daardoor trekt hij vele goudzoekers aan, op de hoogte van zijn vermogen, die allerlei zieltogende bedrijfjes aan hem trachten te slijten, waarvan hem dan later het faillissement verweten wordt. Onder hen bevindt zich het bedrijf CSI, maar ook een staatsecretaris. Telkens is het verloop hetzelfde. Zodra men er niet in slaagt Van de Rhee te laten investeren in hun zieltogende bedrijfjes trachten ze de schuld op Robert af te schuiven, uiteindelijk noemt een van hen hem zelfs een oplichter. Deze gang van zaken die uiteindelijk tot zijn arrestatie heeft geleid beschrijft Robert in het non-fictieboek “Ontvoerd door John van den Heuvel”. Robert heeft zich overigens nooit tegen valse beschuldigingen verdedigd. Ook in dit boek doet hij dat niet, maar biedt de lezer de kans, door zijn perspectief controleerbaar te maken met bewijs, tot een eigen oordeel te komen. In gevangenschap schreef Robert nog twee Romans, die later dit jaar zullen verschijnen. “The Bonfire of Envy” en “The Panama Paper Clip’s. De eerste Roman is volledig geïnspireerd door het Boek “Ontvoerd door John van den Heuvel” echter hierin gaat hij veel dieper in op de intriges, de complotten en familietragedies die te bizar voor woorden zijn.  Ook schreef hij, nadat zijn naam in verband met de Panama Papers werd gebracht een Roman die eveneens grotendeels op waarheid berust, inclusief de periode dat een stel criminelen trachtte hem in te palmen om een pensioenfonds voor 100 mio euro op te lichten. Alle personages in de boeken bestaan echt, maar Robert heeft de schuldigen vervangen door fictieve personages.

 

Ten tijde van redactie dezes is Robert in Nederland veroordeeld tot in hoogste instantie tot een gevangenisstraf van 4 jaren. Hij heeft echter beroep aangetekend tegen deze veroordeling bij het Europese hof.

 

.

Op dit moment werkt hij aan zijn 5e boek, dat medio 2018 gepubliceerd zal worden.

 

gallery/slide1
gallery/slide3
gallery/slide4
gallery/slide8
gallery/slide6